Free Classifieds
Home | Post Ad | My Account | Help | Affiliate Program | Local Classifieds | Just Viewed | Keyword Alerts
Username:
Password:
New to USFreeads?
Learn how to sell
Learn how to buy
Feature ads are now shown on over 50 websites!
Click Here for info!
Enter your Zip code to find ads in your area!
 My ad categories:
Internet (1036)
    video games (988)
    Records & Re... (34)
    site design (8)
    Satellite (4)

Books and .. (190)
    Guides (129)
    Books (49)
    Art & drawing (10)
    Human Anatomy (1)
    Cad Drawings (1)

Health (78)
    Health & Fit... (37)
    Health & per... (27)
    women health (12)
    beauty (1)
    Diet (1)

Home busin.. (48)
    Business (28)
    Software (16)
    Marketing (3)
    Art making (0)
    trading (0)

Books (45)
    All in one (24)
    Education (12)
    Audiobooks (9)

Fun & fash.. (32)
    fashion & en... (13)
    Satellite TV... (10)
    Music & Elec... (9)
    Shoes (0)
    Jeans (0)

Free energ.. (13)
    Energy (13)

Auto (10)
    Accessories (6)
    Tools (4)

Society & .. (7)
    Employment (4)
    love & roman... (3)

women & he.. (6)
    women (6)
    Equipment & ... (0)

 
 Classifieds > Hobbies & Leisure > GuidesAffiliate Ad (info)
An affiliate ad has been posted by a person or company who markets/sells products for another person or company. The advertiser would usually receive a commission for a sale or lead generated.
- Flag
Click here to flag this ad for review or to report a problem

Pass Your Driving Test

Item ID#:2357337Location:
Unlisted
Seller ID#:525471  Premium advertiser Views:
2973
Price:$UnspecifiedExpires:17 days

Common Mistakes – General: Some mistakes repeat more than others on the driving test. Here are some common ones:

1) Complete stops. Some examinees don’t make complete stops where necessary, and just “slide” through the intersection. They just slow down, look for other cars, and keep going. This is not only a major mistake that means an automatic fail, it is also highly illegal.

2) Lane changes. Some students don’t know how to change lanes. They signal, look over the shoulder and in the mirror, and stay in their lane because they are too afraid. This will get them a new test in no-time. They better practice well before the next one...

3) Over caution is a real test killer. It happens when drivers are too cautious, give the right of way to other drivers when they need to take it, and generally annoy others. This is a very dangerous habit and it fails many students.

Common Mistakes – Intersections: Intersections are a huge part of driving, and so a big part of the driving test. Some driving students don’t know to handle them well, come this way to the test, and get surprised by the results.

1) Limit lines are an integral part of any intersection. However, drivers often skip them, stopping inside the intersection. When they are gone it’s a real disaster, causing new drivers a great confusion and they seem to really need something to guide them.

2) Pedestrians also kill tests. Students just don’t seem to give them much attention, avoid them, and fail their test miserably.

3) Over caution, as mentioned before, is another bad habit of many students. In intersections, it might cause them to give their turn to someone else or wait for drivers that are miles away. This, of course, calls for a re-test.

4) Traffic lights, the simplest of all intersections, also cause trouble. Students often stop on green or go on red, which are terrible and dangerous mistakes to make. Without proper guidanceon intersections, some student’s just don’t make it.

Common Mistakes – Speed: Speed is the whole purpose of the car, and as a driver you should be able to use it properly but also control it.

1) One big mistake students make is driving too slow on the test. This only makes the examiner upset, the test lengthy, and the student sad since no one told himthat slow driving is as dangerous as fast driving, and he failed the test.

2) Another biggie is too-fast driving. Showing off your speed control skills for the examiner may look like a proof of confidence, but going over the speed limit will only make you fail faster. Drive at the speed limit.

3) When approaching an intersection, it’s important to knowwhat speed to use. Otherwise, you may make a bad turn or annoy drivers behind you for slow driving.

4) Changing lanes, as you already know, is a major problem for students. Speed on lane changes is a major factor of a successful lane change, and sadly some students just don’t know how to do it.

Common Mistakes – Turns: Since you must turn when you drive, you also have to turn on your driving test. See the mistakes some students make when they turn:

1) They make the turn too tight. On a right turn, this makes them hit the curb and automatically fail. On a left turn, this makes them enter opposing traffic, and, you guessed right, automatically fail.

2) Wide turns – on a right turn it is entering a wrong lane, which can be fatal or a minor error. On a left turn, it can mean a meeting with the curb.

3) When there are two turning lanes, it’s important to stay on them. Some students ignore that rule and wander around the lanes, pose a threat to other drivers, and fail the test. This often happens because they didn’t know what to do.

4) When turning, some students don’t give the right-of-way to pedestrians and sometimes don’t even notice them. There is no need to expand on that.

5) Some students don’t signal or signal the wrong direction. There is nothing worse than to fail for improper signaling.

Common Mistakes – During the Test: When coming to the test, some drivers are nervous. However, there are some mistakes that can cause you the test.

1) Not enough sleep. Driving when tired is dangerous, and being tested while tired will almost guarantee you a second test.

2) Coming hungry and thirsty. You need to be focused, and hunger and thirst don’t really help you to be focused.

3) Test anxiety – this is normal, but over-reaction to the test and the examiner can be dangerous. Relax and you’ll do fine.

4) Looking at the score sheet – some students focus more on the score sheet and less on the road. The examiner also marks some good things about you – be relaxed.

The Solution: The solution to all these problems is practice. Not just any ordinary practice, but good practice.

One good practice is the “Pass Your Driving Test” book. It has all the information you need about the driving test, about how to drive properly, and how to avoid all those costly mistakes mentioned in this eBook.

You can get your very own copy right here.

Here are some Questions

1) During bad weather, the two-second rule should be expanded to:

A) 10 seconds

B) 1 minute

C) 3-4 seconds

D) 7-9 seconds

2) What happens to the braking distance when the speed is doubled?

A) The braking distance doubles

B) The braking distance is halved

C) The braking distance is multiplied by four

D) The braking distance is divided by four

3) When you are blinded by another car’s headlights, you should:

A) Blind the other driver back

B) Look to the right edge of the road

C) Honk your horn

D) Close your eyes

4) What is the major cause for rear-end collisions?

A) Tailgating

B) Lack of attention

C) Checking rear-view mirrors once every five minutes

D) Driving too fast

5) When backing up you should always:

A) Put the car in “Drive” or first gear

B) Use only rear-view mirrors

C) Get some help

D) Look through the rear-window

6) When exiting a freeway you should:

A) Enter the exit lane only when the lane exits

B) Signal to the direction of the exit

C) Slow down significantly while still on the freeway

D) Honk your horn to warn other drivers

7) On what situation may you pass on the right?

A) When a vehicle is turning left

B) Anytime

C) Only during the day

D) Between 11pm and 5am 5

8) What does oil on the road affect?

A) Steering

B) Braking

C) Air conditioning

D) Signaling

9) When you see a pedestrian start crossing the road ahead of you, you should:

A) Speed up before he crosses

B) Slow down and go over the crosswalk safely

C) Make a complete stop and wait for the pedestrian to finish crossing

D) Flash your headlights to warn him

10) If a police officer tells you to pull over:

A) Pull over and stop

B) Accelerate to run away from the officer

C) Ignore him and keep going

D) Open the window and yell at him

The Answers

1) C.

2) C.

3) B.

4) A.

5) D.

6) B.

7) A.

8) B.

9) C.

10) A.

Want More Practice?

To get more practice, get the Pass your Permit Test practice book. It contains over 70 questions, including road signs and road rules questions.

It also contains tips to answer ANY question, even if you have no idea what the answer is. Also, it includes tips for the test day itself.

Get your own copy of Pass your Permit Test at: Pass your Permit Test, Click Here

Wait! There is more!

You can also get Pass your Driving Test, the complete guide for the practical test. Combined with Pass your Permit Test, you get a massive discount.

Check it out on the Pass your Driving Testwebsite.

Click here to view the other items in my product catalog
Share
 
Reply to ad:
Your Name:
Your Email Address:
Your Telephone:
Security Code:
(Type this code below)
Enter Security Code:
Please do not reply to this ad regarding any other products or services, with chainmail or other forms of spam.
My Account
Post Ad
Local Classifieds
Help Topics
Copyright© 1999 - 2014 USFreeads. All rights reserved
Please read our Terms of service & Privacy Policy by TRUSTe
Privacy Policy by TRUSTe
Security Verified

Contact Us
Privacy Policy
Terms of Service
0

pttpdtvHkpBdvd
8/29/2014 12:07:11 PM UTC